ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Haldane(BoE): Ο κίνδυνος της πρόωρης σύσφιξης έχει συρρικνωθεί

14:46 - 21 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Haldane(BoE): Ο κίνδυνος της πρόωρης σύσφιξης έχει συρρικνωθεί
Η Bank of England θα πρέπει να αρχίσει να αποσύρει αργότερα φέτος, μέρος του προγράμματος τόνωσης που παρείχε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος Andrew Haldane.

Σε ομιλία του στο Μπραντφορντ, ο Haldane παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε άποψη, εξηγώντας πως τώρα βλέπει ότι το ρίσκο του να αυξηθούν τα επιτόκια πολύ αργά, είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο να κινηθεί νωρίς.

 

«Ο κίνδυνος της πρόωρης σύσφιξης έχει συρρικνωθεί καθώς η ανάπτυξη –και σε μικρότερο βαθμό ο πληθωρισμός- έχουν εμφανίσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από ό,τι αναμενόταν», δήλωσε.

 

«Και εάν η πολιτική αποσυρθεί πολύ αργά, αυτό μπορεί να καταλήξει σε μια πολύ πιο απότομη πορεία αύξησης των επιτοκίων αργότερα», τόνισε.

 

Η αλλαγή στη στάση του Haldane συνιστά μια διαφωνία με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Mark Carney, ο οποίος χθες τάχθηκε εναντίον της αύξησης του βασικού επιτοκίου, κάτι για το οποίο ψήφισαν τρία από τα οκτώ ενεργά μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.