ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στενότερη αμυντική συνεργασία συμφώνησαν οι «27»

21:10 - 22 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Στενότερη αμυντική συνεργασία συμφώνησαν οι «27»
Την ανάγκη να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα της άμυνας υπογράμμισαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Donald Tusk, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σήμερα oμόφωνα στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός Eυρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας. Όπως εξήγησε ο D. Tusk, στους επόμενους τρεις μήνες τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό κατάλογο για τις δεσμεύσεις που μπορούν να αναλάβουν στον τομέα της άμυνας, καθώς και την ανάληψη συγκεκριμένων προγραμμάτων. Ο D. Tusk είπε ότι τα σχέδια της ΕΕ για την άμυνα είναι φιλόδοξα και κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Από την πλευρά του ο J.Cl.Juncker προκειμένου να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ στον τομέα της άμυνας ανέφερε ότι στην ΕΕ υπάρχουν 178 είδη οπλικών συστημάτων, ενώ στις ΗΠΑ μόνο 30 και 17 είδη τανκς, ενώ στις ΗΠΑ μόνο ένα. «Στην Ευρώπη οι αμυντικές δαπάνες αντιστοιχούν στο ήμισυ των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ», είπε ο J.Cl.Juncker και πρόσθεσε ότι το 80% της έρευνας στον τομέα της άμυνας και το 90% των προμηθειών γίνεται αποκλειστικά σε εθνική βάση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 22 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.