ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ για Brexit: Let it be!

22:39 - 22 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Γιούνκερ για Brexit: Let it be!
Με το τραγούδι του Paul McCartney «Let it be» («Ας γίνει») απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, όταν ρωτήθηκε αν το Brexit είναι αναστρέψιμο.

Λίγο πριν από τη συνάντηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May με τους 27 ηγέτες της ΕΕ με το θέμα του Brexit στο επίκεντρο, o Jean Claude Juncker ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες κατά πόσον το Brexit είναι αναστρέψιμο. «Για την Ευρώπη δεν έχω ποτέ αυταπάτες, διότι δεν μου αρέσει να τις χάνω» απάντησε o Juncker και πρόσθεσε «Let it Be!» .

 

Από την πλευρά του ο Tusk απάντησε ότι «η πολιτική χωρίς όνειρα είναι ένας εφιάλτης» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι ρεαλιστής, αλλά «στην πολιτική όλα είναι πιθανά».


Συνεχίζοντας, ο D. Tusk είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να ξεκινήσουν με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο και τόνισε ότι η τελική απόφαση επαφίεται στη Μεγάλη Βρετανία και οι πολίτες της. «Είναι ωραία τα όνειρα», πρόσθεσε ο D. Tusk, σημειώνοντας με νόημα ότι προτιμά τον John Lennon από τον Paul McCartney.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο D. Tusk είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το Brexit θα μπορούσε να αντιστραφεί, απαντώντας με τους στίχους του John Lennon στο τραγούδι «Ιmagine». «Μπορεί κανείς να πει ότι είμαι ονειροπόλος αλλά δεν είμαι ο μόνος».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:33 - 22 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.