ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ζητά το SPD

13:05 - 23 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Tη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ζητά το SPD
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνασπισμού θέτει το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Hubertus Heil.

Το SPD τηρεί την ίδια στάση με τους Πράσινους, που μπορεί να γίνουν οι ρυθμιστές σε τρεις εν δυνάμει συνασπισμούς μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

 

«Όποιος κι αν είναι ο συνασπισμός, αν το SPD συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση, θα εφαρμόσουμε τον γάμο για όλους μέσα στις 100 πρώτες ημέρες», δήλωσε ο Heil στην εφημερίδα Rheinische Post, σε σχόλιά του που δημοσιεύονται σήμερα.

 

Ο γάμος των γκέι είναι ένα βήμα παραπέρα από την πολιτική ένωση που επιτρέπει η Γερμανία από το 2001. Αντιστέκονται σ' αυτό η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Angela Merkel και οι βαυαροί σύμμαχοί της, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).

 

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ανεβάζει την υποστήριξη για τους συντηρητικούς της Merkel στο 39%, με απόσταση από το SPD που έχει 25%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.