ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αναστασιάδης έστειλε στον Άιντε θέσεις και παρατηρήσεις στο προσχέδιο για τη διάσκεψη

15:44 - 23 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Ο Αναστασιάδης έστειλε στον Άιντε θέσεις και παρατηρήσεις στο προσχέδιο για τη διάσκεψη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε, από τις Βρυξέλλες, ότι αργά χθες το βράδυ εστάλησαν οι θέσεις και παρατηρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο προσχέδιο εγγράφου, το οποίο υπέβαλε στα ενδιαφερόμενα μέρη για τη νέα διάσκεψη για το Κυπριακό ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.

Ωστόσο, ο κ. Χριστοδουλίδης απέφυγε να αναφερθεί στις θέσεις-παρατηρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

 

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι υπάρχουν κοινές, αν θέλετε τοποθετήσεις, με τη βρετανική κυβέρνηση, σε κάποια σημεία που αναφέρονται στο προσχέδιο που έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

 

Παράλληλα, τόνισε πως «ήταν κοινή η πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα στη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι εκείνα που θα δείξουν αν μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα από την παρούσα διαδικασία».

 

Ο κ. Αναστασιάδης και η κ. Μέι συζήτησαν το θέμα της Τουρκίας, καθώς επίσης και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ, τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.