ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλείδωσε» η κυβερνητική συνεργασία Μέι με DUP-Τι κέρδισαν οι Ιρλανδοί

13:42 - 26 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
«Κλείδωσε» η κυβερνητική συνεργασία Μέι με DUP-Τι κέρδισαν οι Ιρλανδοί
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, "κλείδωσε" η συμφωνία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

Οι 10 βουλευτές του δεξιού, προτεσταντικού βορειοϊρλανδικού κόμματος, προστιθέμενοι στους 318 των κεντροδεξιών Συντηρητικών της κ. Μέι, σχηματίζουν πλειοψηφία 328 βουλευτών, σε σύνολο 650, δύο περισσότερων από όσους χρειάζεται για τη στήριξη μιας κυβέρνησης.

 

Οι ηγέτιδες των δύο κομμάτων, Τερέζα Μέι και Αρλίν Φόστερ, επικύρωσαν τη συμφωνία με χειραψία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Η κυρία Φόστερ σε δηλώσεις της είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν την τριπλή ασφάλεια για τις συντάξεις, να διατηρήσουν το επίδομα πετρελαίου για όλους τους συνταξιούχους, να διατηρηθούν στο 2% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Άμυνα και να δοθούν 1 δισ. στερλίνες στην Ιρλανδία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, οι δεξιοί προτεστάντες της Βόρειας Ιρλανδίας πέτυχαν επίσης περισσότερους πόρους για βετεράνους του βρετανικού στρατού που έχουν υπηρετήσει στο βορειοϊρλανδικό έδαφος στη μάχη ενάντια στους καθολικούς Ιρλανδούς εθνικιστές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 26 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.