ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

15:50 - 27 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Το συγκεχυμένο αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία και η εξασθένιση της αγοράς κατοικίας έχουν προκαλέσει μια απότομη απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών, αφήνοντας τη χώρα να εξαρτάται από τις εξαγωγές για να αποφύγει την ύφεση.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας YouGov, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα που είχε βρεθεί ύστερα από την απόφαση για Brexit.

 

"Η προκαταρκτική μας αξιολόγηση είναι πως η οικονομική ανάπτυξη θα υποχωρήσει απότομα στους επόμενους μήνες και η χώρα θα σωθεί από την ύφεση μόνο εξαιτίας του ισχυρού διεθνούς εμπορίου", δήλωσε ο Douglas McWilliams, αναπληρωτής πρόεδρος στο Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών που καταρτίζει το δείκτη με τη YOuGov.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, η αποτυχία της Theresa May να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια αδύναμη κυβέρνηση, που θα στηρίζεται στους καταναλωτές οι οποίοι ήδη αισθάνονται την πίεση από τον υψηλότερο πληθωρισμό και την χαμηλή αύξηση των μισθών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 27 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.