ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω ο Nikkei, πάνω ο Hang Seng

10:27 - 16 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Μικτές τάσεις εμφάνισαν οι αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Nikkei 225 να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,69% και στις 16.744,15 μονάδες και των Hang Seng να ενισχύεται κατά 0,85% και να κλείνει την εβδομάδα στις 19.130,10 μονάδες.

Οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν πτώση για τρίτη εβδομάδα. Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου υποχώρησαν λόγω των ανησυχιών για αύξηση των επιπέδων πληρωμών στην Ιαπωνία αλλά και λόγω του προβληματισμού από ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων στην Αυστραλία, που οδήγησε σε φημολογία για αύξηση της κατανάλωσης.

Η Mitsubishi UFJ, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών. Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0.5%. Κατά 1,4% υποχώρησε και η Commonwealth Bank της Αυστραλίας.

Από την άλλη πλευρά η TDK ενισχύθηκε, καθώς ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά μονάδας της Alps Electric Co., δημιουργώντας έτσι προσδοκίες για περαιτέρω συσσώρευση του συγκεκριμένου κλάδου. Επίσης ενισχύθηκε και η μετοχή της High Tech Computer μετά από συστάσεις αγοράς χρηματιστηριακών εταιρειών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.