ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρεί το αργό κάτω από τα 58 δολάρια

10:59 - 16 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Πτώση καταγράφει για δεύτερη ημέρα το αργό στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκη, λόγω των ανησυχιών ότι οι αθετήσεις στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, αλλά και μετά και την απόφαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ να κρατήσουν σταθερή την παραγωγή πετρελαίου στη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Το συμβόλαιο του Απριλίου για το αργό υποχωρεί στα 57,37 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 0,18 λεπτά, ή 0,31% στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται ότι χτες η εν λόγω τιμή έφτασε στα 57,30 δολάρια ανά βαρέλι, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ υποχωρεί κατά 0,23 διαμορφούμενο στα 60,54 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει την ευθυγράμμιση των κρατών μελών του με τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί κατά τις προηγούμενες δύο συναντήσεις, όπου είχε μειωθεί η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Ο οργανισμός που προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου, θα συναντηθεί εκ νέου στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Φαίνεται ότι τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ είναι ικανοποιημένα με τις τρέχουσες τιμές αλλά και τα επίπεδα των αποθεμάτων πετρελαίου, οπότε δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για περικοπές παραγωγής», σχολιάζει ο αναλυτής Michael Lynch της Strategic Energy & Economic Research.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.