ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο στο Βατικανό: Καρδινάλιος κατηγορείται για παιδεραστία

12:21 - 29 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Σκάνδαλο στο Βατικανό: Καρδινάλιος κατηγορείται για παιδεραστία
Αντιμέτωπο με ένα ακόμη σκάνδαλο παιδεραστίας βρίσκεται το Βατικανό και μάλιστα οι καταγγελίες αφορούν έναν από τους πιο σημαντικούς καρδινάλιους.

Ο Τζορτζ Πελ αντιμετωπίζει καταγγελίες για σκάνδαλο παιδεραστίας που ανατρέχουν στο παρελθόν του.

Ο Πελ είναι από το 2014 ελεγκτής των οικονομικών του Βατικανού--ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Εκκλησίας που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο Πελ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και καλείται να εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για τα κρούσματα παιδεραστίας στην εκκλησία της Αυστραλίας υπονοώντας ακόμη και ότι πρόκειται για συνωμοσία εις βάρος του.

"Ανυπομονώ να εμφανιστώ στο δικαστήριο. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω διαπράξει ό,τι μου προσάπτουν. Είναι ψευδή", είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Πελ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πάπας Φραγκίσκος του έδωσε άδεια να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αυστραλία, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Ο Πελ είπε ότι θα επιστρέψει για να αποκαταστήσει τη φήμη του έπειτα από τη διετή έρευνα, την οποία περιέγραψε ως "αμείλικτη δολοφονία προσωπικότητας".

"Αυτές οι κατηγορίες ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και η παραπομπή μου στη δικαιοσύνη μου δίνει τώρα την ευκαιρία να αποκαταστήσω τη φήμη μου και στη συνέχεια να επιστρέψω εδώ στη Ρώμη για να εργαστώ", δήλωσε ο Πελ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.