ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρασβούργο: Σε «καραντίνα» για την κηδεία του Κολ!

13:55 - 30 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Στρασβούργο: Σε «καραντίνα» για την κηδεία του Κολ!
Σε «καραντίνα» μπαίνει αύριο το Στρασβούργο προκειμένου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, να πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρώην Γερμανού Καγκελάριου Χέλμουτ Κόλ.

Η προσέλευση αντιπροσωπειών από 40 και πλέον ξένες αντιπροσωπείες και η παρουσία ηγετών, όπως του Ρώσου πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, του Ισραηλινού ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον, της Αγγελας Μέργκελ και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, υπαγόρευσαν την λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, ανάλογα μ’ αυτά που είχαν ληφθεί στην πρωτεύουσα της Αλσατίας, όταν πραγματοποιήθηκε εδώ η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν σταλεί για ενισχύσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών και για προστασία των υψηλών προσκεκλημένων, ενώ έχουν ήδη μπεί αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων, μέσων μαζικής μεταφοράς και ελικοπτέρων, εντός και εκτός Στρασβούργου.

Αύριο το πρωί αναμένεται να φθάσει οδικώς στο Στρασβούργο, το φέρετρο του Κόλ και η τελετή πένθους θα τελεστεί στις 11.30 π.μ ώρα Γαλλίας, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα μιλήσουν για τον εκλιπόντα ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέργκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Γύρω στις δύο μετά το μεσημέρι υπολογίζεται να παραλάβει το σκεπασμένο με την ευρωπαϊκή σημαία φέρετρο του Κόλ, ένα ελικόπτερο της ομοσπονδιακής αστυνομίας και να το μεταφέρει στο Ludwigshafen, πατρίδα του εκλιπόντος.

Θ’ ακολουθήσουν περιφορές του φερέτρου στην γενέτειρα του Κόλ, απόδοση στρατιωτικών τιμών και μεταφορά του με πλοίο στο Mainz.

Η ταφή του θα γίνει στις 20.45 μ.μ ώρα Γαλλίας, παρουσία στενών συγγενών και φίλων, στο νεκροταφείο του πάρκου Αντενάουερ.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 30 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.