ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓ ΟΗΕ:Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για λύση στην Κύπρο

15:50 - 30 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
ΓΓ ΟΗΕ:Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για λύση στην Κύπρο
Η σημερινή τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσης επί ελβετικού εδάφους ενδεχομένως να αναδειχθεί και ως η πιο κρίσιμη, λόγω της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έφθασε σήμερα στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και σύμφωνα με το SigmaLive απευθυνόμενος στους ηγέτες, είπε "πετύχατε πολλά, τώρα είναι η ώρα για πολιτική θέληση και να επιδείξετε πολιτική ικανότητα".

 

Eν τω μεταξύ πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι ο Γκουτέρες πρόκειται να ζητήσει από τους ηγέτες της Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων να λάβουν "σημαντικές και τολμηρές αποφάσεις", ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής.

 

"Ελπίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας θα μπορέσει να διαδραματίσει έναν ρόλο καταλύτη, ενθαρρύνοντας τα μέρη να επιλύσουν επιτέλους μια από τις τελευταίες παγωμένες συγκρούσεις στην Ευρώπη", πρόσθεσε η πηγή αυτή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος από το Ταλίν, όπου βρίσκεται για την επίσημη έναρξη της εσθονικής Προεδρίας τόνισε ότι: "Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω και να υποστηρίξω αυτή τη διαδικασία".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 30 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.