ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο η ανάπτυξη στη μεταποίηση

13:19 - 03 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο η ανάπτυξη στη μεταποίηση
Βραδύτερη ανάπτυξη απ’ ότι αναμενόταν εμφάνισαν τον Ιούνιο τα βρετανικά εργοστάσια, αφού οι παραγγελίες για εξαγωγές αυξήθηκαν με τον πιο αδύναμο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών, όπως καταδεικνύουν οι σχετικοί δείκτες της Markit.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα νέα στοιχεία μπορεί να αναγκάσουν την Τράπεζα της Αγγλίας να το ξανασκεφτεί πριν αυξήσει τα επιτόκια.

 

Yποχώρησε τον Ιούνιο ο δείκτης PMI της Markit για τον τομέα της μεταποίησης  σε 54,3, από το πτωτικά αναθεωρημένο 56,3 το Μάιο. Η μέτρηση βρέθηκε σε χαμηλά τριών μηνών και διαμορφώθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων όλων των οικονομολόγων του πρακτορείου, που ανέμεναν κατά μέσο όρο 56,5.

 

Τον περασμένο μήνα ο υποδείκτης για τις παραγγελίες για εξαγωγές ενισχύθηκε με τον πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο: «Οι παραγγελίες για εξαγωγές παρέμειναν απογοητευτικά υποτονικές, παρά την συνεχιζόμενη τόνωση της ανταγωνιστικότητας από την αδύναμη ισοτιμία της στερλίνας», επιβεβαίωσε ο Rob Dobson, ανώτατος οικονομολόγος στην ερευνητική εταιρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.