ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στη Γερμανία-Κάηκε λεωφορείο,φόβοι για πολλούς νεκρούς

13:50 - 03 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Τραγωδία στη Γερμανία-Κάηκε λεωφορείο,φόβοι για πολλούς νεκρούς
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε ένα τουριστικό λεωφορείο σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη νότια Γερμανία, ενώ περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και υπέστησαν τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν 18 αγνοούμενοι και φόβοι για πολλούς νεκρούς.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο επεσήμανε πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στη Βαυαρία και πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από το δυστύχημα αυτό.

 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Frankenpost, υπάρχουν 17 νεκροί μετά τη σύγκρουση του τουριστικού λεωφορείου με μια νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας.

 

Η Frankenpost δεν αναφέρει τις πηγές της.

 

«Είμαστε ρεαλιστές. Κάθε λεπτό μειώνονται οι ελπίδες» να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι, δήλωσε ο Γιούργκεν Στάντερ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, διορθώνοντας ελαφρώς τον αρχικό απολογισμό των 31 τραυματιών και 17 αγνοουμένων.

 

Οι διασώστες αρχικά θεώρησαν πως οι αγνοούμενοι μπορεί στον πανικό τους να διέφυγαν στα γύρω δάση, όμως οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι πως όλοι οι αγνοούμενοι παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.

 

Λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγούνταν, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καεί εντελώς.

 

Η ομάδα των 46 ηλικιωμένων τουριστών που μετέφερε, η οποία συνοδευόταν από δύο οδηγούς, ερχόταν από τη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, διευκρίνισε στη συνέχεια η αστυνομία.

 

Πολλοί τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.