ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!

13:37 - 04 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!
"Γελοίους" αποκάλεσε τους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς βρέθηκε σε ένα σχεδόν άδειο Ευρωκοινοβούλιο για να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού της Μάλτας.

Ο κ. Γιούνκερ, με καταγωγή από το Λουξεμβούργο, ήταν εμφανώς ενοχλημένος, καθώς παρακολουθούσε τις διαδικασίες στην σχεδόν άδεια βουλή στο Στρασβούργο.

"Είστε γελοίοι", δήλωσε στους συγκεντρωμένους που ήρθαν να ακούσουν μια ομιλία του Μαλτέζου πρωθυπουργού Τζόζεφ Μούσκατ.

"Το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 30 μόνο άνθρωποι στη βουλή σε αυτήν εδώ τη συζήτηση, πραγματικά αποδεικνύει ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο".

Ο Γιούνκερ δήλωσε ότι η Μάλτα, η μικρότερη χώρα της ΕΕ που μόλις είχε ολοκληρώσει την εξάμηνη προεδρία της, αξίζει καλύτερη μεταχείριση.

"Εάν ο Τζόζεφ Μούσκατ ήταν η Μέρκελ ή ο Μακρόν, η βουλή θα ήταν γεμάτη", δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος ήταν ένας από τους 751 ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες, δεν μίλησε στη Βουλή αλλά είπε στον Γιούνκερ να μιλάει με περισσότερο σεβασμό.

"Μπορεί να ασκείς κριτική στο Κοινοβούλιο, ναι, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει τη βουλή, είναι η βουλή που θα πρέπει να ελέγχει την Κομισιόν", δήλωσε και ακολούθησαν χειροκροτήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.