ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν σε γερμανικά ΜΜΕ: «Να ψάξετε τον ορισμό του δικτάτορα»

19:16 - 07 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Ερντογάν σε γερμανικά ΜΜΕ: «Να ψάξετε τον ορισμό του δικτάτορα»
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στα ΜΜΕ και κυρίως στα γερμανικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δισέλιδη συνέντευξή του στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, με τίτλο «Πρέπει πρώτα να ψάξετε τον ορισμό του δικτάτορα!».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τα γερμανικά ΜΜΕ πως διεξάγουν εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της Τουρκίας και τονίζει πως  «μέρος αυτής της εκστρατείας αποτελούν συνεντεύξεις με τρομοκράτες».

 

Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητα ΜΜΕ πουθενά στον κόσμο, ότι ακολουθούν ιδεολογίες ή συμφέροντα και σημείωσε: «Πηγαίνετε όπου φυσάει ο άνεμος. Και τα γερμανικά ΜΜΕ επίσης. Το γνωρίζουμε με ακρίβεια και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο».

 

Συνεχίζοντας σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει δηκτικά πως τα γερμανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τον Ερντογάν δικτάτορα και διερωτάται: «Πώς ορίζουν τα μέσα τον όρο δικτάτορα;». Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας απαντά ότι του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός αυτός λόγω του αριθμού των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή, για τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την κατασκοπεία σε βάρος Γερμανών βουλευτών. 

 

«Θα σας ενδιέφερε να μάθετε πώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση αναφορικά με το πραξικόπημα πέρυσι;» ρωτά ο δημοσιογράφος. «Φυσικά, εάν γνωρίζετε κάτι. Τότε θα πληροφορηθούμε ποιοι ήταν οι υποκινητές στις 15 Ιουλίου», απαντά ο Ερντογάν, όπως αναφέρεται στη συνέντευξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 07 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.