ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετ α τετ Τσαβούσογλου-Ακιντζί για το Κυπριακό

23:00 - 11 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Τετ α τετ Τσαβούσογλου-Ακιντζί για το Κυπριακό
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε, αφού ο κ. Ακιντζί συναντήθηκε με την "πρόεδρο" της "βουλής", Σιμπέλ Σιμπέρ, και ενημέρωσε τα "κοινοβουλευτικά" κόμματα για όλες τις εξελίξεις.

 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Ακιντζί - Τσαβούσογλου, προστίθεται, αξιολογήθηκε η κατάσταση μετά το μη αποτέλεσμα στη διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά και αυτή η αξιολόγηση θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Μετά την ενημέρωσή τους από τον Ακιντζί οι αρχηγοί των τουρκοκυπριακών κομμάτων διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις.

 

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, δήλωσε πως οι Τουρκοκύπριοι " δεν πρόκειται να γίνουν ούτε μειονότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε 82η επαρχία της Τουρκίας".

 

Ο κ. Οζγκιουργκιούν μίλησε για "πραγματικότητες", που φάνηκαν στο Κραν Μοντανά , όπως ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά "δεν κατέχεται ούτε από σκέψη για λύση στις παραμέτρους του ΟΗΕ και αυτό το είδαν όλοι, ο ΟΗΕ, η Βρετανία και η ΕΕ".

 

Ο κ. Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως στις υφιστάμενες παραμέτρους δεν μπορεί πλέον να λυθεί το Κυπριακό, αλλά αναγνωρίζουν πως αλλαγή των παραμέτρων δεν μπορεί να περάσει από το ΣΑ του ΟΗΕ καθώς υπάρχει το βέτο της Ρωσίας, όπως ανέφερε και για να υπάρξει αλλαγή χρειάζεται ομοφωνία και από τα 5 μόνιμα μέλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.