ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά προμηνύματα για Ευρώπη - Το «βλέμμα» στις εξαγορές

10:38 - 19 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σε τροχιά ανόδου αναμένεται να κινηθούν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών θα στραφούν στις εξαγορές, οι οποίες θα κυριαρχήσουν στον τραπεζικό κλάδο, τις καπνοβιομηχανίες και τις ταξιδιωτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η Barclays, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας είναι σε διαπραγματεύσεις με την ABN Amro Holding, ώστε να αγοράσουν από κοινού την μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας.

Επίσης, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η Altadis, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Imperial Tobacco Group θα αυξήσει την τιμή προσφοράς της στα 11,5 δισ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας.

Σε πρώιμο στάδιο συζητήσεων βρίσκεται και η Mothercare, με στόχο την απόκτηση της ChelseaStores, έναντι 85 εκατ. λιρών σε μετρητά και μετοχές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ,μέχρι στιγμής οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην Ευρώπη αποτιμώνται σε 290 δισ. δολάρια, αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ (1,4τρισ. δολάρια) το 2006.

Τέλος, κινητικότητα αναμένεται να καταγράψουν και η Deutsche Postbank, η οποία ανακοίνωσευπερδιπλασιασμό κερδών δ΄ τριμήνου, καθώς και η Daimler Chrysler, μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs της σύστασης για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας από sell σε neutral.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.