ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πολιορκεί» την ABN Amro η Barclays

11:20 - 19 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σε στάδιο συζητήσεων με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, την ABN Amro βρίσκεται η βρετανική Barclays, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Barclays, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας ενδέχεται να προσφέρει περίπου 60 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ολλανδικού πιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Barclays, John Varley, στόχος της διοίκησης είναι η επιθετική ανάπτυξη της τράπεζας και η υλοποίηση εξαγορών, ώστε να εισέλθει δυναμικά στις αναδυόμενες αγορές.

Με την απόκτηση της ABN Amro, η οποία διατηρεί καταστήματα σε 53 χώρες του κόσμου και κατέχει την LaSalle Bank στο Σικάγο, η Barclays θα καταφέρει να επεκτείνει τη λιανική τραπεζική εκτός Βρετανίας και να ενισχύσει τις μονάδες διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας.

Η Barclays, η οποία δεν έχει παρουσία όσον αφορά τη λιανική τραπεζική στην Ασία, εκτός της Ινδίας, επιδιώκει να εισχωρήσει μέσω της ABN Amro, στις αγορές της Σινγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν, της Κίνας,του Πακιστάν και της Ινδονησίας.

Σημειώνεται ότι τόσο ο εκπρόσωπος της Barclays όσο και της ABN Amro αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Σύμφωνα με την «Sunday Times», η Barclays έχει προσεγγίσει ανεπίσημα την ABN Amro, ενώ σύμφωνα με την Wall Street Journal, ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ολλανδικής τράπεζας έχουν εκφράσει ακόμη οι εταιρείες BNP Paribas και Societe Generale.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.