ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Ευρώπη... τέλος, αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή

12:45 - 16 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Ευρώπη... τέλος, αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή
Σε άρθρο του στην κυριακάτικη Bild, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία και αναφέρει πως ο ευρωπαϊκός δρόμος θα κλείσει γι` αυτήν οριστικά, σε περίπτωση που επαναφέρει τη θανατική ποινή.

«Σε περίπτωση που η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή η κυβέρνησή της θα έχει κλείσει την πόρτα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκφράζει παράλληλα την ευχή «η Τουρκία να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη αντί να απομακρύνεται από αυτή». «Έναν χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Ευρώπη εξακολουθεί να τείνει το χέρι στην Τουρκία. Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της και σε δύσκολους καιρούς. Αναμένω τώρα ότι και η Τουρκία θα προσδιορίσει σαφώς τη θέση της για την Ευρώπη και ότι θα ενστερνιστεί ρητά τις ευρωπαϊκές αξίες».

Τονίζει παράλληλα ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να είναι ο γείτονάς μας δημοκρατικός, σταθερός και οικονομικά επιτυχημένος». «Γι’ αυτό και κάναμε τα πάντα ώστε να δρομολογήσουμε τη φιλελευθεροποίηση της βίζας και να εμβαθύνουμε την Τελωνειακή Ένωση, εάν το θέλει η Τουρκία», προσθέτει.

Επισημαίνει ωστόσο ότι «όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδέχεται τις αξίες της Ένωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.