ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενεζουέλα: 7,2 εκατ. πολίτες στήριξαν το δημοψήφισμα της αντιπολίτευσης

08:26 - 17 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Βενεζουέλα: 7,2 εκατ. πολίτες στήριξαν το δημοψήφισμα της αντιπολίτευσης
Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα που στήθηκε από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, εναντίον του ηγέτη της χώρας, Νικολά Μαδούρο.

Περίπου 7,2 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας φέρονται να έλαβαν μέρος στο ανεπίσημο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς που επέβλεψαν την διαδικασία της διεξαγωγής του.

Ο αριθμός αυτός δεν απέχει πολύ από τα 7,7 εκατομμύρια των ψήφων που είχε λάβει η αντιπολίτευση στις κοινοβουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015.

Οι ψηφοφόροι του άτυπου δημοψηφίσματος ερωτήθηκαν αν απορρίπτουν την πρόταση για τη νέα Βουλή, εάν θέλουν τις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστούν το υπάρχον σύνταγμα και εάν προτιμούν πρόωρες εκλογές, πριν τη λήξη της θητείας του Μαδούρο το 2018.

Οι επικριτές του Μαδούρο, προσδίδουν στο αποτέλεσμα χαρακτήρα ουσιαστικής λαϊκής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης του Μαδούρο. Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, καταδίκασε το δημοψήφισμα ως παράνομο και χωρίς νόημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.