ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εξαγορές στηρίζουν τις ευρω - αγορές

11:35 - 19 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σε τροχιά ανόδου κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στις εξαγορές, οι οποίες κυριαρχούν στον τραπεζικό κλάδο, τις καπνοβιομηχανίες και τις ταξιδιωτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα. στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,59% στις 6,166.70 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο Cac 40 σημειώνει άνοδο 0,72% στις 5,420.91 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο Dax κινείται ανοδικά στις 6,640.99 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,93%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Amro Holding, εν μέσω φημών για διαπραγματεύσεις με την Barclays, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το βρετανικό πιστωτικό ίδρυμα θα προσφέρει περίπου 60 δισ. ευρώ για την Ολλανδική ABN Amro.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η τουριστική εταιρεία TUI, εν μέσω φημών για συγχώνευση με την First Choice Holidays.

Κέρδη της τάξης του 5% καταγράφει η μετοχή της Altadis, η οποία απέρριψε την πρώτη πρόταση εξαγοράς από την Imperial Tobacco, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Imperial Tobaccoθα αυξήσει την τιμή προσφοράς της στα 11,5 δισ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ,μέχρι στιγμής οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην Ευρώπη αποτιμώνται σε 290 δισ. δολάρια, αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ (1,4τρισ. δολάρια) το 2006.

Κέρδη της τάξης του 1,4% καταγράφει και η BHP, η μετοχή της οποίας διαμορφώνεται στις 1065 πέννες, καθώς και η Rio Tinto, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 1% στις 2737 πέννες, καθώς η τιμή του χαλκού «αναρριχήθηκε» στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών στη Σανγκάη και ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας στην Ασία.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η Vinci, η Deutsche Postbank, η οποία ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών για το δ΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη «σκαρφάλωσαν» στα 271 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τέλος, αξιόλογα κέρδη καταγράφει η Daimler Chrysler, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 1,9% στα 55,01 ευρώ, μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs της σύστασης για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας από sell σε neutral.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.