ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτζιάς: Απροετοίμαστος στην Ελβετία ο Άιντε

20:00 - 18 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Κοτζιάς: Απροετοίμαστος στην Ελβετία ο Άιντε
O Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε «απροετοίμαστο» τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, σχετικά με τη Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία, ενώ του καταλόγισε ότι δεν επέτρεψε την απαραίτητη προεργασία για τις διαβουλεύσεις.

«Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να δοθεί καινούργια ευκαιρία στη διαπραγμάτευση για τη λύση του Κυπριακού, αλλά αυτή η καινούργια ευκαιρία πρέπει αν είναι καλά προετοιμασμένη και αποτελεσματική», είπε ο κ. Κοτζιάς, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, μετά από γεύμα εργασίας στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία.

 

Τόνισε παράλληλα ότι στο Κραν Μοντανά, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις πήραν την πραγματική τους διάσταση.

 

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Κοτζίας είπε ότι «η Τουρκία είναι μια χώρα που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο Διεθνές Δίκαιο. Δουλειά των Υπουργών Εξωτερικών είναι να την βοηθήσουν να καταλάβει τις υποχρεώσεις της».

 

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι «οι προκλήσεις, όσο ενοχλητικές κι αν είναι, είναι διαχειρίσιμες»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.