ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποιητικά κέρδη για Credit Suisse- Μεγάλες ζημίες για Barclays

10:41 - 28 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Ικανοποιητικά κέρδη για Credit Suisse- Μεγάλες ζημίες για Barclays
Βελτίωση εμφάνισαν στο β’ τρίμηνο του 2017 τα οικονομικά μεγέθη της Credit Suisse, καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 303 εκατ. ελβετικά φράγκα έναντι 170 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 268 εκατ. φράγκων.

Τα έσοδα, παράλληλα, αυξήθηκαν οριακά στα 5,2 δισ. φράγκα από 5,1 δισ. φράγκα πέρυσι.

Η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία των αποτελεσμάτων και εξέφρασε την πίστη για την αποδοτικότητα του τριετούς στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Αντίθετα, καθαρές ζημιές της τάξης των 1,21 δισ. στερλινών εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2017 η Barclays, η οποία απέδωσε τα δυσμενή οικονομικά μεγέθη στις έκτακτες χρεώσεις από την πώληση της αφρικανικής θυγατρικής.

Σε προ φόρων επίπεδο και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο αντίκτυπός του αφρικανικού βραχίονα, τα προ-φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 2,3 δισ. στερλίνες, έναντι των εκτιμήσεων περί κερδών 2,7 δισ. στερλινών.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, παράλληλα, αυξήθηκε στις 13,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημειώνεται ότι η ζημιά από την πώληση της αφρικανικής θυγατρικής ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δισ. στερλινών.

Πλέον, το ποσοστό της Barclays στη Barclays Africa Group κατήλθε στο 15%, μετά και την προ-μηνών πώληση του 33% των μετοχών της.

«Τώρα είμαστε μία “καθαρή τράπεζα”, η αναδιάρθρωση ολοκληρώθηκε» δήλωσε ο Τζες Στάλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.