ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμες για διάλογο με το Κατάρ τέσσερις αραβικές χώρες...υπό προϋποθέσεις

09:05 - 31 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Έτοιμες για διάλογο με το Κατάρ τέσσερις αραβικές χώρες...υπό προϋποθέσεις
Έτοιμες για διάλογο με το Κατάρ είναι οι τέσσερις αραβικές χώρες που το μποϊκοτάρουν, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Ωστόσο, θέτουν ορισμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών του Μπαχρέιν, μετά από συνάντηση που είχε με τους Άραβες ομολόγους του.

“Οι τέσσερις χώρες είναι έτοιμες για διάλογο με το Κατάρ, υπό την προϋπόθεση ότι θ’ ανακοινώσει την ειλικρινή θέλησή του να τερματίσει την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αλλά και την δέσμευσή του, προκειμένου να μην επεμβαίνει στα εξωτερικά θέματα άλλων χωρών, αλλά και ν’ ανταποκριθεί στις 13 απαιτήσεις,” δήλωσε ο Σείχης Χαλίντ μπιν Αχμέντ αλ-Χαλίφα.

 

Ο ίδιος, μιλούσε στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Μανάμα, μετά την συνάντηση που είχε με τους ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, αλλά και της Αιγύπτου.

 

Οι τέσσερις αραβικές χώρες έχουν εδώ και καιρό καταρτίσει μία λίστα απαιτήσεων, τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσει το Κατάρ.

 

"Κήρυξη πολέμου"

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτήρισε την απαίτηση του Κατάρ για την διεθνοποίηση του μουσουλμανικού προσκυνήματος Χατζ, ως κήρυξη πολέμου κατά του βασιλείου, σύμφωνα με την τηλεόραση Al Arabiya που ελέγχεται από την Σαουδική Αραβία.

 

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το Κατάρ έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση μιας τέτοιας απαίτησης.

 

“Οι απαιτήσεις του Κατάρ για την διεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων είναι επιθετικές κι αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά του βασιλείου,” δήλωσε ο Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, σύμφωνα με τον αναφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό.

 

“Διατηρούμε το δικαίωμα ν΄ αντιδράσουμε κατά οποιουδήποτε εργάζεται για την διεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων,” τόνισε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.