ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ στον Μεξικανό πρόεδρο: Σταμάτα τις δηλώσεις για το τείχος

18:00 - 03 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ στον Μεξικανό πρόεδρο: Σταμάτα τις δηλώσεις για το τείχος
Πιέσεις στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο να σταματήσει τις δημόσιες δηλώσεις ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, άσκησε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα Washington Post.

Ο Αμερικανός ηγέτης είπε στον Μεξικανό ομόλογό του ότι και οι δύο βρίσκονται σε κάποιο βαθμό στην ίδια δύσκολη πολιτική κατάσταση λόγω της υπόσχεσης που έδωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας σχετικά με την οικοδόμηση ενός τείχους που θα αποτρέπει τους παράνομους μετανάστες κι ότι το Μεξικό θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Τραμπ με τον Νιέτα λίγο μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο.

 

"Εκείνοι θα πουν "ποιος θα πληρώσει για το τείχος, κύριε πρόεδρε;" και στους δύο μας και εμείς, και οι δύο, πρέπει να απαντήσουμε "θα το λύσουμε"" λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

"Θα το λύσουμε με κάποιο τρόπο", υποστήριξε ότι πρέπει να λέγεται ο Τραμπ, επισημαίνοντας ότι δεν λύνεται με το να λένε και οι δύο ότι δεν θα πληρώσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.