ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αύξηση 9% των νέων κατοικιών το Φεβρουάριο

15:38 - 20 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι κατασκευές νέων κατοικιών στην αγορά των ΗΠΑ το Φεβρουάριο, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην οικονομία, λόγω κάμψης στην κατασκευαστική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου των ΗΠΑ, οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν σε 1.525 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με 1.399 εκατ. που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο διάστημα, οι άδειες για ανοικοδόμηση μειώθηκαν σε ποσοστό 2,5% και διαμορφώθηκαν σε 1.532 εκατ.

Οι αναλυτές ανέμεναν οι κατασκευές των νέων κατοικιών να ανέλθουν σε 1,45 εκατ., ενώ οι άδειες να μειωθούν στα 1,55 εκατ.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η αύξηση των κατασκευών νέων κατοικιών, αν και ήπια, αποδεικνύει ότι η οικονομία σταθεροποιείται με αργούς ρυθμούς.

Η σταθερότητα στους ρυθμούς ανέγερσης νέων κατοικιών θα επιβεβαίωνε τις εκτιμήσεις του Bernanke, του Προέδρου της FED για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη το 2007.

Η άνοδος στην κατασκευή καθορίστηκε κυρίως από την αύξηση της τάξης του 26% στις κατασκευές νέων κατοικιών στη Δύση και την 18% αύξηση στη Νότιο Αμερική.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αριθμός των υπό κατασκευή κατοικιών μειώθηκε κατά 0,7% στα 1.211 εκατ. και οι ολοκληρωμένες κατοικίες σημείωσαν πτώση 9,4% και ανήλθαν σε 1.664 εκατ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της FED ανέφερε ότι η αδυναμία που παρατηρείται στις επενδύσεις στην αγορά κατοικίας είναι πιθανό να συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο για  την οικονομική ανάπτυξη στα επόμενα τρίμηνα και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια λογική πιθανότητα η ανάπτυξη να ισχυροποιηθεί στα μέσα του τρέχοντος χρόνου.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.