ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακιντζί: Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν έτοιμοι για το... τελευταίο μίλι

17:33 - 08 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Ακιντζί: Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν έτοιμοι για το... τελευταίο μίλι
Ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από τον Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας σε εκδηλώσεις του κατοχικού καθεστώτος στα Κόκκινα ο Ακιντζί ανέφερε ότι είτε με λύση είτε χωρίς λύση, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει έχουν μια ειρηνική σχέση και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό.

Η Κύπρος, είπε, είναι αρκετά μεγάλη και για τις δύο κοινότητες και είναι δυνατόν να ζήσουν ειρηνικά αν οι δύο κοινότητες σέβονται τα δικαιώματα η μία της άλλης.

Ανέφερε ακόμα, σύμφωνα με το sigmalive.com, ότι οι Τ/κ έχουν την ίδια θέληση με τους «αγωνιστές της αντίστασης» πριν 53 χρόνια για να ζήσουν στο νησί υπό συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας, προσθέτοντας ότι οι δύο κοινότητες θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, είναι μια πραγματικότητα, έστω και αν δεν αναγνωρίζεται και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει αυτό.

Όπως ισχυρίστηκε, η τ/κ πλευρά επέδειξε ελαστικότητα στο θέμα των εγγυήσεων, αλλά δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την ασφάλεια στην Κύπρο.  Οι Ε/κ, είπε, μετέβησαν στο Κραν Μοντάνα με το σλόγκαν ‘μηδέν στρατιώτες, μηδέν εγγυήσεις’ και έφυγαν με το ίδιο σλόγκαν.

Κατά τον κ. Ακιντζί, τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση είδαν τις προσπάθειες της Τουρκίας και της «τουρκικής Κύπρου» - κατά την έκφρασή του - αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για "μια ισοζυγισμένη προσέγγιση και επίρριψη ευθυνών και στις δύο πλευρές στην έκθεση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο».

Όπως είπε, η αντιπολίτευση στις ελεύθερες περιοχές άρχισε να μιλά και να αναφέρεται στα «λάθη» της ε/κ πλευράς και η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυμμένη.

Δεν τέλειωσαν όλα επειδή δεν καταλήξαμε σε λύση, είπε, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.