ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ακολούθησε τη Wall η Ασία

09:54 - 21 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια πλησιάζοντας, ωστόσο, στο υψηλότερο κλείσιμο του μήνα.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,18% στις 19.322,93 μονάδες. Με οριακή πτώση 0,09% έκλεισε και ο Kospi στη Νότιο Κορέα και διαμορφώθηκε στις 1.442,85 μονάδες.

Ο Morgan Stanley Capital International -  εκτός της Ιαπωνίας -  «σκαρφάλωσε» 0,2% στις 399,81 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ.

Σε πτωτικό έδαφος κινήθηκαν και οι δείκτες στην Αυστραλία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι εταιρείες Taiwan Semiconductor Manufacturing και Rinker Group, επηρεαζόμενες από την κυβερνητική ανακοίνωση ότι οι κατασκευές νέων κατοικιών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στην αγορά των ΗΠΑ το Φεβρουάριο, περιορίζοντας κατ αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην οικονομία, λόγω κάμψης στην κατασκευαστική δραστηριότητα.

Κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος των πετρελαϊκών εταιρειών με πρωταγωνίστριες τις BHP Billiton και Rio Tinto, λόγω του «ράλι» της τιμής του χαλκού στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Ο χαλκός «αναρριχήθηκε» κατά 0,4% για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκη, ενώ η τιμή του αργού μειώθηκε χθες σε ποσοστό 0,8% και διαμορφώθηκε στα 59,25 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, με απώλειες έκλεισαν οι Petro China και PTT Pcl, λόγω της χθεσινής πτώσης του αργού για τα συμβόλαια του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία θα παραμείνουν κλειστές, λόγω του εορτασμού της εαρινής ισημερίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.