ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 59 δολάρια το αργό

10:17 - 21 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Ενισχύεται το αργό στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκη, καθώς εντείνεται η ανησυχία ότι η αύξηση της ζήτησης για βενζίνη σε συνδυασμό με την διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων ενδέχεται να δυσχεράνουν την αύξηση των προμηθειών για την αντιμετώπιση της υψηλότερης ζήτησης που καταγράφεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Αντίκτυπο στην τιμή του πετρελαίου αναμένεται να έχει ακόμη η έκθεση του Τμήματος Ενέργειας των ΗΠΑ, η οποία θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα μειώθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς το κλείσιμο των διυλιστηρίων και οι φωτιές καθυστέρησαν τις προετοιμασίες για την παραγωγή καυσίμων του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, το αργό για το συμβόλαιο του Μαϊου ενισχύθηκε κατά 25 λεπτά ή σε ποσοστό 0,42 % στα 59,50 δολάρια στη Νέα Υόρκη, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπο Μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,38% στα 60,43 δολάρια το βαρέλι.

Η ζήτηση για βενζίνη τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 9 Μαρτίου ήταν 2,8% υψηλότερη σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την προηγούμενη εβδομάδα. Τα συμβόλαια της βενζίνης βρίσκονται 26% υψηλότερα φέτος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα που ξεπέρασετα 1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης πιθανόν μειώθηκαν κατά 2εκατ. βαρέλια το ίδιο διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.