ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Fed τα «βλέμματα» της Wall - Εταιρικά κέρδη σε Ευρώπη

15:01 - 21 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Μικρές απώλειες καταγράφονται προσυνεδριακά στη Wall ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης της FED για τα αμερικανικά επιτόκια, καθώς επικρατεί ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών εν μέσω φημών ότι ο Πρόεδρος της FED Μπεν Μπερνάνκε στις δηλώσεις του θα εντείνει την ανησυχία για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, παρά το ότι οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 5,25%.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ο τεχνολογικός κλάδος,με πρωταγωνίστριες τις Oracle και Adobe Systems, λόγω της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κινητικότητα αναμένεται να καταγράψει και η Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 70% στα 2,67 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε την 28 Φεβρουαρίου από 1,57 δισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι το δολάριο ενισχύεται σημαντικά έναντι των κυριότερων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιεν, εν αναμονή της απόφασης της FED.

Εξαγορές και εταιρικά αποτελέσματα στηρίζουν την Ευρώπη

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Την τάση στους ευρωπαϊκούς δείκτες διαμορφώνουν ακόμη οι φήμες για νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρείες British Airways, Hammerson και Technip, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα αποτελέσουν στόχους -εξαγορών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, μέχρι στιγμής, το ύψος των εξαγορών και συγχωνεύσεων ανέρχεται σε 323 δισ. δολάρια, ενώ το 2006 τα deals ανήλθαν σε 1,4 τρισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,47% στις 6,249.70 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,06% στις 5,506.50 μονάδες. Τέλος, στη Φρανκφούρτη ο Dax σημειώνει άνοδο 0,10%στις 6,707.16 μονάδες.

Κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα και ο ασφαλιστικός όμιλος CNP Assurances, μετά την ανακοίνωση ότι κατέγραψε αυξημένα κατά 55% κέρδη το δ΄ εξάμηνο, λόγω των χαμηλότερων φόρων και των κερδών από επενδύσεις, η Valeo, λόγω της αναβάθμισης από τη Morgan Stanley της σύστασης για τη μετοχή από underweight σε overweight, και η Metro, η οποία ανακοίνωσε αυξημένα κατά 70% κέρδη για το 2006.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος κινείται η Hochtief, μετά την πώληση του 25% που κατείχε στην εταιρεία ο August von Finck στην ισπανική κατασκευαστική Actividades de Construccion & Servicios.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.