ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Η κατανάλωση έδωσε απρόσμενη ώθηση στην ανάκαμψη

13:13 - 29 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Βραζιλία: Η κατανάλωση έδωσε απρόσμενη ώθηση στην ανάκαμψη
Απρόσμενη τόνωση έφεραν οι δαπάνες των νοικοκυριών στην οικονομική ανάκαμψη της Βραζιλίας, μετά τη δραματική επιβράδυνση στον πληθωρισμό, σχολίασε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ilan Goldfajn, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Έναν χρόνο πριν τα μέλη της κεντρικής τράπεζας ήταν πεπεισμένα πως οι επενδύσεις θα βοηθούσαν τη Βραζιλία να βγει από τη χειρότερη ύφεση που έχει βιώσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ωστόσο το outlook μεταβλήθηκε, καθώς ο πληθωρισμός έχει βρεθεί στα χαμηλότερά του εδώ και 18 χρόνια και έχει βοηθήσει τους καταναλωτές να ξαναρχίσουν τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών, τόνισε ο Goldfajn σύμφωνα με το Reuters.

 

Παρότι κατηγορίες πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μικέλ Τεμέρ, προσπαθούσε να παρακωλύσει έρευνα κατά της διαφθοράς πυροδότησαν κάποια αναταραχή, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη οι κατηγορίες αυτές επηρέασαν ελάχιστα την ανάκαμψη.

 

Ο Τεμέρ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία, υπενθυμίζει το πρακτορείο.

 

«Είναι προφανές πως τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω», ανέφερε ο Goldfajn. «Η μοναδική αμφιβολία αφορά στο ρυθμό της ανάκαμψης. Θα είναι γρηγορότερη ή πιο αργή;» σχολίασε.

 

Ο ετήσιος πληθωρισμός μέχρι τα μέσα Αυγούστου διαμορφώθηκε στο 2,68%, ήταν δηλαδή μακράν χαμηλότερος σε σύγκριση με το μέσο 4,5% του ετήσιου στόχου της τράπεζας. Μια τέτοια ανάγνωση στηρίζει τα πονταρίσματα σε κάποια απότομη μείωση επιτοκίων, κατά την ερχόμενη συνεδρίαση της τράπεζας το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.