ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Να συμμορφωθεί η Β.Κορέα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ

15:59 - 29 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Να συμμορφωθεί η Β.Κορέα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, παρότρυνε από το Αμπού Ντάμπι την Βόρειο Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με αφορμή την εκτόξευση πυραύλου, που πέρασε πάνω από το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας.

«Αναφορικά με την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρειο Κορέα, παραμένουμε σταθεροί στις αποφάσεις του ΟΗΕ και επιμένουμε στο ότι η Βόρειος Κορέα οφείλει να τις σαβεστεί», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Μόσχα δήλωσε εξαρχής «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, καταγγέλλοντας «μια τάση προς κλιμάκωση» της έντασης. «Παρατηρούμε μια τάση προς κλιμάκωση (…) και είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι από τις γενικότερες εξελίξεις (στην κατάσταση)», επεσήμανε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Riabkov, από την Αστάνα, προσθέτοντας ότι ένας πόλεμος στην περιοχή θα προκαλούσε «ανυπολόγιστες τραγωδίες».

Η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα δείχνει ότι δεν ήταν «παραπλανητική» η απειλή της ότι θα ρίξει τέσσερις πυραύλους κοντά στο νησί Γκουάμ, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.