ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο γερμανικός Τύπος προεξοφλεί νίκη της Μέρκελ

10:04 - 31 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Ο γερμανικός Τύπος προεξοφλεί νίκη της Μέρκελ
Σίγουρη φαίνεται πως θεωρεί τη νίκη της Άνγκελα Μέρκελ ο γερμανικός Τύπος στις επερχόμενες εκλογές, με τα σχόλια των αρθρογράφων ωστόσο να ποικίλουν.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τις πολιτικές κινήσεις της Άγκελα Μέρκελ ως εξής: «Συχνά λέγεται για την γερμανίδα καγκελάριο ότι αποφεύγει τις ξεκάθαρες δηλώσεις και την κάθε σύγκρουση» επισημαίνει ο αρθρογράφος για να απαριθμήσει στη συνέχεια περιπτώσεις κατά τις οποίες η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) απέδειξε το αντίθετο: «Η Μέρκελ επέπληξε την CDU του Αμβούργου επειδή είχε ζητήσει την παραίτηση του δημάρχου Όλαφ Σολτς (SPD). H Μέρκελ στάθηκε απέναντι στην CDU του Βερολίνου η οποία θέλει να διατηρήσει το αεροδρόμιο Τέγκελ ακόμη και μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου BER. Και η Μέρκελ επέπληξε τους βουλευτές της CDU του τοπικού κοινοβουλίου της Κάτω Σαξονίας που συμφώνησαν σε ένα αίτημα του AfD (σ.σ. λαϊκιστικού δεξιού κόμματος).

 

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η ξεκάθαρη θέση της Μέρκελ είναι θεμιτή. Η επικεφαλής της CDU επιδεικνύει γενναιότητα έναντι των κομματικών φίλων – και αυτό μάλιστα εν μέσω προεκλογικού αγώνα, κατά τον οποίο εσωκομματικές διαμάχες συχνά αποσιωπώνται. Θα ήταν όμως καλό, εάν η Μέρκελ έδειχνε αυτή τη γενναιότητα και απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους», αναφέρει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

 

Πιο καυστικά σχόλια για την Άγκελα Μέρκελ υιοθετεί η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung: «Η κοινή λογική λέει ότι και μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου η Άγκελα Μέρκελ θα είναι καγκελάριος της Γερμανίας. Ο βασικός λόγος είναι απλά το γεγονός ότι η Γερμανία βρίσκεται σε καλύτερη θέση όσο ποτέ, ιδιαίτερα στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο».

 

Και με μια δόση ειρωνείας ο αρθρογράφος συμπληρώνει: «Σημαντική είναι όμως και η καταπληκτική ικανότητα της Μέρκελ να δίνει νόημα στα πράγματα ακόμη και όταν δεν βγάζουν νόημα. Πόσο καθησυχαστικό είναι στ' αλήθεια να έχεις μια εθνομητέρα που φροντίζει συνεχώς για την τάξη και την αξιοπιστία σε έναν κόσμο ο οποίος στην πραγματικότητα είναι τόσο ανησυχητικά απρόβλεπτος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.