ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν-Ζάγκλαντ: Μία συνάντηση με σημασία για Τουρκία-Ρωσία!

19:42 - 01 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Μακρόν-Ζάγκλαντ: Μία συνάντηση με σημασία για Τουρκία-Ρωσία!
Την Τουρκία και τη Ρωσία, τους μεγαλύτερους, δηλαδή, χρηματοδότες της λειτουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θέλησε να «αβαντάρει», ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Πέρα από τα «κερασάκια» που στόλισαν την τούρτα αυτής της συνάντησης, όπως ότι «η τρομοκρατία μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά μόνο με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», στο επίκεντρο της συζήτησης, ύστερα από την επιμονή του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρέθηκαν η Τουρκία και Ρωσία.

Οι γνωρίζοντες τα «παρασκήνια» των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογράμμιζαν ότι, το ενδιαφέρον του Ζάγκλαντ να «ενημερώσει» τον Μακρόν δεν μπορεί παρά να υπαγορεύθηκε από δύο καθοριστικά γεγονότα.

Πρώτον ότι η Τουρκία, ως ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξακολουθεί να είναι ο κυριότερος δωρητής ζεστού χρήματος, για τη συνέχιση της λειτουργίας του πανευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

…και δεύτερον ότι, με την απόφαση της Ρωσίας να «παγώσει» τις συνεισφορές της, στην μισθοδοσία των  προσωρινών υπαλλήλων που εργάζονται στο Συμβούλιο Ευρώπης, έχει ήδη προκαλέσει μία δυσλειτουργία στον Οργανισμό !

Επόμενο, λοιπόν, ήτανε, υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα έσπευδε εναγωνίως να μεταφέρει τις αγαθές προθέσεις του Οργανισμού, να συνεχίσει τις σχέσεις του με Τουρκία και Ρωσία, παρά τα όσα επισήμως υποστηρίζει εναντίον τους η Γαλλία.

Και είπε:

-Η Τουρκία, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1949, είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016. Πρέπει να διατηρηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά τα δικαιώματα πολλών ατόμων που θίγονται από τα διατάγματα έκτακτης ανάγκης.

-Οι σημερινές σχέσεις με τη Ρωσία πρέπει να ξεκινούν από την υπόθεση ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι και πρέπει να παραμείνει πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης με όλα τα συναφή δικαιώματα και υποχρεώσεις. Το δικαίωμα των ατόμων να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι εξίσου σημαντικό για τους Ρώσους, όπως και για τους πολίτες όλων των άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πιο ξεκάθαρα δεν γινότανε να τα πει…

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.