ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Ντράγκι

19:15 - 07 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Ντράγκι
«Οι προθέσεις της ΕΚΤ είναι σαφείς: να προετοιμάσει ένα πολύ ομαλό tapering χωρίς να αυξήσει τα επιτόκια», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski, έπειτα από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Όσα είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ «δεν ήταν αρκετά για να ηρεμήσουν την αγορά συναλλάγματος, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ παραβίασε το επίπεδο των 1,20 ευρώ / δολάριο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πιθανότατα γιατί είναι ασαφές το πραγματικό σχέδιο δράσης της ΕΚΤ.

 

Είναι σαφές ότι η ΕΚΤ δεν ανησυχεί τόσο πολύ για την προηγούμενη ανατίμηση του ευρώ, αλλά μάλλον για την μελλοντική ανατίμηση του», σχολίασε ο κ. Brzeski.

 

«Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Ντράγκι ανέφερε επανειλημμένα την μελλοντική καθοδήγηση σχετικά με τα επιτόκια και τις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές (όχι οικονομικές) συνθήκες, φαίνεται ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να ανεχθεί σε κάποιο βαθμό την περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ, εφόσον τα επιτόκια σε ολόκληρο το φάσμα παραμένουν χαμηλά», επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING.

 

Ο ίδιος επισημαίνει παρόλο που η ΕΚΤ δεν παρουσίασε λεπτομέρειες για ένα σχέδιο δράση, οι προθέσεις της ΕΚΤ είναι σαφείς: να προετοιμάσει ένα πολύ ομαλό tapering χωρίς να αυξήσει τα επιτόκια και με όσο το δυνατόν περισσότερη ανατίμηση του ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.