ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές

10:00 - 08 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές επηρεασμένες από τις απώλειες που σημείωσε χθες το αμερικανικό δολάριο στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι που έφερε στο τραπέζι τη συζήτηση για tapering.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0.3%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφει πτώση της τάξης του 0.16%.

Αντίθετες πορείες ακολουθούν οι κινεζικοί δείκτες, καθώς ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχωρεί κατά 0.25%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει κέρδη ύψους 0.35%. Στη Νέα Ζηλανδία ο New Zealand ενισχύεται κατά 0.63%, ενώ ο ASX 200 υποχωρεί κατά 0.3%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν αύξηση 5.5% τον Αύγουστο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 13.3%.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που μετά από τη συνεδρίασή της, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με τον Mario Draghi να διαμηνύει πως οι αποφάσεις για το QE θα ληφθούν εκτός απροόπτου τον Οκτώβριο. Αυτά, σε μια περίοδο που η αγορά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις νομισματικής φύσεως, καθώς στο επίκεντρο τίθεται και η επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:15 - 08 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.