ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ευρώπη - Προς διάλειμμα οδεύουν οι ταύροι στη Wall

15:38 - 22 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σταθεροποιητικές τάσεις δείχνουν τα futures στη Wall, καθώς η Motorola ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση κερδών, ενώ η άνοδος της τιμής του αργού σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες για το τι ακριβώς εννοούσε η FED στη χθεσινή της ανακοίνωση δεν αφήνουν περιθώρια για συνέχιση του ράλι που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές μετοχές.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η Borders, η οποία ανακοίνωσε μείωση κερδών, η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler Chrysler, η Kraft, καθώς η διοίκηση του ομίλου στοχεύει σε εξαγορές , καθώς και η Wal Mart Stores, η οποία ανακοίνωσε bonusplanγια υπαλλήλους που εργάζονται επί 20 συναπτά έτη.

Σημειώνεται ότι το δολάριο, μετά από σημαντικές απώλειες που κατέγραψε χθες, σήμερα ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γιεν, αν και εξασθένησε έναντι της βρετανικής λίρας.

Κούρσα ανόδου στην Ευρώπη

Σε ράλι διαρκείας οδεύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθοδηγούμενες από τη χθεσινή ανακοίνωση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, απόφαση, η οποία «ανακούφισε» τις διεθνείς αγορές, λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί για κάμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,71% στις 6,301.00 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει άνοδο 1,68% στις 5,594.74 μονάδες. Τέλος, στη Φρανκφούρτη ο Dax διαμορφώνεται στις 6,839.09 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 1.89%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρείες Nokia και UBS, τα κέρδη των οποίων στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από την αγορά των ΗΠΑ, καθώς και η Royal Ahold NV, η ολλανδική ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων Stop & Shop στις ΗΠΑ, η μετοχή της οποίας «αναρριχήθηκε», μετά τον υπερδιπλασιασμό κερδών που σημείωσε το δ΄ τρίμηνο.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει και η Uni Credit SpA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία υπερτριπλασίασε τα κέρδη της το δ΄ τρίμηνο και η Tandberg, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγός υλικού γιατηλεδιασκέψεις, λόγω των προβλέψεών της για υπερδιπλασιασμό των πωλήσεών της στα 1 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.