ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒοΕ: Σταθερές οι προσδοκίες για πληθωρισμό παρά την πρόσφατη άνοδο

14:08 - 08 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
ΒοΕ: Σταθερές οι προσδοκίες για πληθωρισμό παρά την πρόσφατη άνοδο
Σταθερές παρέμειναν οι προσδοκίες των Βρετανών για τον πληθωρισμό στο τρίμηνο μέχρι τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας, παρά την άνοδο που σημειώθηκε αυτό το έτος μετά την απόφαση για Brexit.

Η ΒοΕ ανακοίνωσε ότι οι μέσες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του επομένου έτους, παρέμεναν στο 2,8% ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε δύο χρόνια, περιορίστηκαν στο 2,7% από το 2,8% στην προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη το Μάιο.

 

Ο πληθωρισμός σε πέντε χρόνια αναμένεται να διαμορφωθείς το 3,4% σε σχέση με το 3,3% πριν από τρεις μήνες, επιστρέφοντας σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το Μάιο πέρυσι.

 

Ο βρετανικός πληθωρισμός ξεπέρασε το όριο του 2% της ΒοΕ νωρίτερα φέτος καθώς η πτώση της αξίας της στερλίνας έφερε την άνοδο των τιμών των εισαγωγών.

 

Τον Ιούλιο ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 2,6% μετά από το 2,9% που είχε φτάσει τον Μάιο, και αποτελεί υψηλό τετραετίας.

 

Η κεντρική τράπεζα τον προηγούμενο μήνα προέβλεπε ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3% σχεδόν τον Οκτώβριο αν και έκτοτε η στερλίνα έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω έναντι του ευρώ, που σημαίνει ότι η πίεση στις τιμές από το ασθενές νόμισμα μπορεί να επιμείνει για μεγαλύτερο διάστημα από ότι νόμιζε η ΒοΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.