ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωνία: Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί η ΕΕ

16:53 - 12 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα διορία ενός μήνα στην Πολωνία προκειμένου να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες που εκφράζονται για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματός της, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια νομική διαδικασία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αυτή της την απόφαση η Κομισιόν εντείνει τις πιέσεις στη Βαρσοβία για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει και οι οποίες, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, υπονομεύουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η Επιτροπή ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες σε βάρος της Πολωνίας τον Ιούλιο και σήμερα ανακοίνωσε ότι η χώρα μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απαντήσεις στα θέματα που της έχουν τεθεί. Κατά συνέπεια, προχωρά στη δεύτερη φάση της λεγόμενης διαδικασίας επί παραβάσει, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις ενέργειές της αν δεν δοθεί κάποια απάντηση μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

"Αν οι πολωνικές αρχές δεν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 12 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.