ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναι» Γιούνκερ σε «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» και ευρω-υπουργό Οικονομικών

11:15 - 13 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
«Ναι» Γιούνκερ σε «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» και ευρω-υπουργό Οικονομικών
Αέρα στα πανιά της ΕΕ βλέπει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παρουσίασε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το όραμά του για την Ευρώπη του μέλλοντος. "Έπειτα από 10 χρόνια κρίσης, ανοίγει ένα παράθυρο ασφαλείας", σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Είναι τώρα η ώρα να οικοδομήσουμε μία περισσότερο ενωμένη, περισσότερο ισχυρή και περισσσότερο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Αναφέρθηκε και στα ζητήματα που απασχολούν την ευρωζώνη, δηλώνοντας υπέρ της καθιέρωσης ενός υπουργού Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, καθώς και υπέρ της μετατροπής του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Τάχθηκε, πάντως, ενάντια στις προτάσεις για κοινοβούλιο της ευρωζώνης, όπως και ξεχωριστό προϋπολογισμό των 19 κρατών - μελών.

Γιούνκερ: Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές του στην Τουρκία, για την οποία εμφανίστηκε απόλυτος: "Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέλος της ΕΕ", τόνισε.

«Η Τουρκία για κάποιο καιρό μετακινείται με τεράστια βήματα μακριά από την ΕΕ, οι δημοσιογράφοι ανήκουν στα Μέσα τους και όχι στη φυλακή, επιτέλους κάνω έκκληση στη Τουρκία να ελευθερώσει τους δημοσιογράφους τους δικούς μας και όλους τους άλλους», είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Πάντως δεν έκλεισε τη πόρτα πλήρως λέγοντας πως η χείρα της ΕΕ είναι απλωμένη στον Τούρκο πολίτη και σε όποιον Τούρκο θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και μοιράζεται τις ίδιες αξίες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.