ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία: Η BoE «βλέπει» πιθανή αύξηση των επιτοκίων

15:30 - 14 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Αγγλία: Η BoE «βλέπει» πιθανή αύξηση των επιτοκίων
Πιθανή αύξηση των επιτοκίων εκτιμούν αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας, την πρώτη σε περισσότερο από μια δεκαετία, εάν η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται και οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίσουν να εντείνονται.

Αναλυτικότερα, το συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε, με πλειοψηφία 7-2, να διατηρήσει αμετάβλητα τα βρετανικά επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, όπως αναμενόταν, τονίζοντας ωστόσο ότι μειώνεται η ανεκτικότητά τους σε επίπεδα πληθωρισμού πάνω από το στόχο.

Η πλειοψηφία της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής έκρινε πως, αν η οικονομία εξελιχθεί όπως προβλέπεται, «κάποια απόσυρση νομισματικής τόνωσης είναι πιθανό να αρμόζει τους ερχόμενους μήνες, προκειμένου να επιστρέψει η βιωσιμότητα του πληθωρισμού εντός στόχου», έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Η τράπεζα «βλέπει» το ρυθμό ανόδου των τιμών να ξεπερνά το 3% τον επόμενο μήνα και να παραμένει άνω του στόχου του 2% για χρόνια, τη στιγμή που η ανεργία έχει υποχωρήσει σε χαμηλά 42 ετών, υπενθυμίζει το Bloomberg.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής επανέλαβαν σήμερα την προειδοποίηση του Αυγούστου, υποστηρίζοντας πως η νομισματική πολιτική μπορεί να χρειαστεί να συσφιχθεί «σε μεγαλύτερο βαθμό» απ’ ότι αναμένει η αγορά.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως τυχόν αυξήσεις θα γίνουν «με σταδιακό ρυθμό και σε περιορισμένο μέγεθος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.