ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση αναμένεται στην Ευρώπη, λόγω «ράλι» του αργού

10:29 - 23 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σε πτωτική τροχιά αναμένεται να κινηθούν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για πρώτη φορά εντός της εβδομάδας που τελειώνει, καθώς το αργό διαπραγματεύθηκε στα υψηλά δύο εβδομάδων, εντείνοντας την ανησυχία ότι θα αυξηθούν τα κόστη καυσίμων, εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες και τον κλάδο χημικών.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο πληθωρισμός σε συνδυασμό μετο πετρέλαιο να ανεβαίνει συνεχώς, παραμένει «αγκάθι» για τις αγορές.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι BAS FAG, Air France-KLM και η Endesa, η οποία είναι στόχος εξαγοράς της γερμανικής E.ON και βρέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης. Η μετοχή της εταιρείας θα παραμείνει εκτός ταμπλό μέχρις ότου δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την ιταλική Enel, η οποία ενδέχεται να προσπαθήσει να αποκτήσει τον έλεγχο της Endesa.

Κινητικότητα αναμένεται να καταγράψει και η SAP, μετά την μήνυση που υπέβαλε η Oracle, η Τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία software, η Monte dei Paschi di Siena, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, καθώς και ο ασφαλιστικός όμιλος Axa, ο οποίος συμφώνησε να πουλήσει το 50% από τη μονάδα ασφαλίσεων της στην Gruppo Montepaschi Vita έναντι 1,15 δισ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος αναμένεται να κινηθεί η Imperia lTobacco, η οποία ενδέχεται να ανεβάσει το ύψος της προσφοράςγια την εξαγορά της Gauloises cigarettes στα 50 από 45 ευρώ ανά μετοχή που ήταν αρχικά, καθώς και η Altadis.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.