ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαουδική Αραβία: Πιθανή μια άνοδο στις τιμές της βενζίνης

13:11 - 18 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Σαουδική Αραβία: Πιθανή μια άνοδο στις τιμές της βενζίνης
Η Σαουδική Αραβία εξετάζει ένα σχέδιο για αύξηση των εγχώριων τιμών της βενζίνης και των καυσίμων αεροσκαφών, μέσα στον Νοέμβριο το αργότερο.

Καθώς η Σαουδική Αραβία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο προωθεί ένα πρόγραμμα για αναχαίτιση των δαπανών και μείωση της εξάρτησης από το αργό.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τις τιμές της βενζίνης για να τις φέρει στα ίδια επίπεδα με τις διεθνείς τιμές, σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Bloomberg και η οποία γνωρίζει την υπόθεση. Βάσει των τωρινών επιπέδων, η αλλαγή θα οδηγήσει σε αύξηση περίπου στο 1,35 ριάλ (0,36 cents του δολαρίου) ανά λίτρο για τη βενζίνη 91 οκτανίων, από 0,75 ριάλ, το οποίο αντιστοιχεί σε άνοδο περίπου 80%.

Όπως πρόσθεσε αυτό το πρόσωπο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθυστερήσει τις αυξήσεις σε άλλες τιμές ενέργειας μέχρι τις αρχές του 2018.

Οι αρχές αναμένεται να πάρουν την τελική τους απόφαση μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, τόνισε η πηγή. Οι Σαουδάραβες υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας αποτελούν βασικό κομμάτι του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Σαουδικής Αραβίας, μαζί με την πώληση μεριδίων σε κρατικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού, η Saudi Aramco.

Το βασίλειο, η μεγαλύτερη οικονομία του αραβικού κόσμου, αύξησε τις τιμές των καυσίμων τον Δεκέμβριο του 2015 και ανακοίνωσε σχέδια για περαιτέρω αυξήσεις. Ωστόσο μια συρρίκνωση 0,5% στο ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο αποκάλυψε το μέγεθος της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να αναμορφώσει μια οικονομία που ακόμη εξαρτάται από τη βιομηχανία πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.