ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύονται κατά 700 δισ. δολάρια οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ

10:43 - 19 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ενισχύονται κατά 700 δισ. δολάρια οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ
Την επιθυμία του Τραμπ για ενίσχυση του στρατού των ΗΠΑ «ακολουθεί» η αμερικανική Γερουσία, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των δαπανών εξοπλισμού κατά 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, η Γερουσία των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» σε νομοσχέδιο για την άμυνα που θα ενισχύσει τις στρατιωτικές δαπάνες του κράτους κατά 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ικανοποιήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκφράζει με κάθε ευκαιρία την επιθυμία του να αποκτήσει η χώρα μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό.

Η επόμενη σκληρή μάχη βέβαια θα δοθεί αργότερα εντός του 2017 στο Κογκρέσο, όπου η αμερικανική κυβέρνηση θα κληθεί να δικαιολογήσει την αύξηση των δαπανών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές, Πάτρικ Λίχι και Κρις Βαν Χόλεν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στην υπηρεσία προστασίας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγους μήνες πριν, μέλη της σωματοφυλακής του Ερντογάν είχαν χτυπήσει διαδηλωτές τον Μάιο στην Ουάσινγκτον, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Συνεπώς, η Ουάσινγκτον αποφάσισε μέσω νομοσχεδίου να εμποδίσει την πώληση όπλων αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων από μια εταιρεία με έδρα το Νιού Χάμσιρ, τη Sig Sauer, στην υπηρεσία φύλαξης του προέδρου της Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.