ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μήλον της έριδος» η Endesa/ Στο "παιχνίδι" και η Enel

11:18 - 23 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Μάχη για την απόκτηση της Endesa έχει ξεσπάσει μεταξύ της γερμανικής E.ON και της Enel SpA, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Οπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η ιταλική Enel ενδέχεται να εκδηλώσει από κοινού με την κατασκευαστική Acciona επίσημο ενδιαφέρον για την εξαγορά της ισπανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δύο εταιρείας θα προσφέρουν περίπου 41 ευρώ ανά μετοχή , ξεπερνώντας την προσφορά της E.ON, η οποία ανέρχεται στα 38,75 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η μετοχή της Endesa τέθηκε υπό αναστολή διαπραγμάτευσης, κατόπιν απόφασης της ισπανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λόγω φημών ότι η η ιταλική Enel σχεδιάζει να «μπλοκάρει» την προσφορά ύψους 41 δισ. ευρώ της γερμανικής Eon για εξαγορά της ισπανικής εταιρείας, καθότι η ίδια επιδιώκει τον έλεγχο της Endesa.

Σημειώνεται ότι η Enel, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της ιταλίας και η ισπανική Acciona έχουν ήδη τον έλεγχο του 46% του μετοχικού κεφαλαίου της Endesa.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω της ισπανικής επιχείρησης, στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της  Ισπανίας, όπου η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.