ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Μείωση δημόσιων δαπανών και φόρων σχεδιάζει ο Μακρόν

16:44 - 19 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Γαλλία: Μείωση δημόσιων δαπανών και φόρων σχεδιάζει ο Μακρόν
Τη μείωση των δημόσιων δαπανών της Γαλλίας στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της οικονομικής κρίσης και την συμπίεση των φόρων στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 σχεδιάζει η κυβένρηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής για την ανανέωση της οικονομίας και την αναζωογόνηση της θέσης της Γαλλίας στην Ευρώπη. 

Αναλυτικότερα, οι κυβερνητικές δαπάνες θα μειωθούν στο 53,9% του ΑΕΠ το 2018 (από 57% πέρυσι) και τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν στο 44,3%, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ την Τρίτη. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα ανέλθει στο 2,9% του ΑΕΠ το 2017 και στο 2,6% το επόμενο έτος, με άλλες πηγές εσόδων, όπως τα μερίσματα από τις κρατικές εταιρείες που συμπληρώνουν τα έσοδα από τους φόρους.

Καθώς η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή, ο Μακρόν προχωρεί με τις αλλαγές που συστήνουν εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι δημόσιες δαπάνες της Γαλλίας ανήλθαν στο 57,3% του ΑΕΠ το 2015 και μειώθηκαν στο 57% το 2016.

"Αυτό είναι λίγο καλύτερο από αυτό που είχαμε δείξει", δήλωσε ο Λε Μερ την Τρίτη στην τηλεόραση France 2 TV. "Είμαστε η ανεπτυγμένη χώρα με τις υψηλότερες δημόσιες δαπάνες", ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπιέσει τις δαπάνες σε λίγο περισσότερο από το 50% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της θητείας της.

Τα γαλλικά συνδικάτα του δημόσιου τομέα έχουν προγραμματίσει απεργία για τις 10 Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 19 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.