ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: «Λάθος» η υποβάθμιση του αξιόχρεου από τον S&P

13:50 - 22 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: «Λάθος» η υποβάθμιση του αξιόχρεου από τον S&P
Ο οίκος S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Κίνας κατά μία βαθμίδα στο A+ από AA-, κάτι που το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε «λανθασμένη απόφαση».

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τον οίκο Standard & Poor's, όπως αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του, «δημιουργεί σύγχυση» καθώς η υποβάθμιση έγινε ενώ η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας σταθεροποιείται και η χώρα συνεχίζει να προωθεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της προσφοράς.

Ο οίκος S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Κίνας κατά μία βαθμίδα στο A+ από AA-, επικαλούμενος οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς κινδύνους από την ταχεία αύξηση των πιστώσεων.

Είναι κρίμα για τον S&P να επικεντρώνεται στα θέματα της ταχείας αύξησης των πιστώσεων και χρέους της Κίνας, αλλά να αγνοεί την ξεχωριστή χρηματοδοτική της δομή, τις επιπτώσεις στη δημιουργία πλούτου από τις δαπάνες της κυβέρνησης και τη στήριξή της προς την ανάπτυξη, καθώς και τα υγιή θεμελιώδη και τη δυναμική της ανάπτυξης, σημειώνει το υπουργείο.

«Η υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα του μακρόχρονου τρόπου σκέψης των διεθνών οίκων αξιολόγησης και της παρερμηνείας της κινεζικής οικονομίας βάσει της εμπειρίας από τις ανεπτυγμένες χώρες» καταλήγει.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 22 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.