ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουλτς: Απογοητευτικό αποτέλεσμα-Τέλος η συνεργασία με τη Μέρκελ

20:09 - 24 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Σουλτς: Απογοητευτικό αποτέλεσμα-Τέλος η συνεργασία με τη Μέρκελ
Ο Μάρτιν Σουλτς παράδεχθηκε πως το 20% του SPD είναι απογοητευτικό, ωστόσο, δεν μίλησε για παραίτηση από την προεδρία του κόμματος, όπως πολλοί πίστευαν. Ανακοίνωσε, όμως, πως οι Σοσιαλδημοκράτες δεν πρόκειται να συνεργαστούν ξανά με το CDU για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

"Με το σημερινό αποτέλεσμα τελειώνει η συνεργασία ανάμεσα στην CDU και την SPD. Συμφωνήσαμε όλοι να γίνουμε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης", τόνισε αρχικά ο Σουλτς και συνέχισε:

«Η επόμενη αποστολή μας είναι η συσπείρωση και να δουλέψουμε μαζί ως κόμμα. Θα συζητήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς αν και αλλά με την ησυχία μας. Είναι άλλη μια πικρή ώρα στην ιστορία μας, αλλά η σοσιαλδημοκρατία επέζησε και κατάφερε να δείξει τη δύναμή της; ακόμη και όταν ένα ακροδεξιό κόμμα δείχνει το άσχημο πρόσωπό του».

"Εκείνο που μας στενοχωρεί είναι αυτή η εκλογική επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος", σημείωσε ακόμα, υπογραμμίζοντας πως "η υποδοχή ενός εκατομμυρίου προσφύγων φυσικά και διχάζει τη Γερμανία. Για πολλούς αυτοί οι πρόσφυγες συνιστούν απειλή, τους φοβούνται. Εμείς δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.