ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Τραμπ-Ρεπουμπλικάνων για τον εταιρικό φόρο

10:06 - 25 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Κόντρα Τραμπ-Ρεπουμπλικάνων για τον εταιρικό φόρο
Σε σύγκρουση έρχονται τα φορολογικά σχέδια Τραμπ και Ρεπουμπλικάνων, καθώς ο Λευκός Οίκος ζητά εταιρικό φόρο 15% και οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν το συντελεστή στο 20%, με παράλληλη μείωση φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι Ρεπουμπλικάνοι διαπραγματευτές που ασχολούνται με την φορολογία στοχεύουν σε εταιρικό φόρο 20%. «Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά ελπίζω να είναι 15%», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους την Κυριακή, καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στο Νιου Τζέρζι.

Επί του παρόντος, ο εταιρικός φόρος είναι στο 35%. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ομάδα διοικητικών αξιωματούχων και ηγετών του Κογκρέσου που σχεδιάζει το πλαίσιο της φορολογικής νομοθεσίας, αναμένεται να προτείνει και μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για φυσικά πρόσωπα σε 35% από 39,6%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται σκληρά υπέρ των δικών του σχεδίων. Η φορολογία για εταιρίες και για φυσικά πρόσωπα είναι βασικά κομμάτια των σχεδίων του Λευκού Οίκου, ενώ τα σύντομα σχόλια του προέδρου αργά την Κυριακή εγείρουν ερωτήματα και για τα δύο.

Ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες ετοιμάζονται να προωθήσουν τις προτάσεις τους για τη φορολογία, έπειτα από μια σειρά αποτυχιών της κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία Τραμπ, μεταξύ των οποίων και η ήττα της στην ανάκληση του Obamacare. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Ιντιάνα την Τετάρτη, προκειμένου να απευθύνει ομιλία επάνω στα φορολογικά θέματα, τόνισε μία πηγή που γνωρίζει το πρόγραμμά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θέλουν το φορολογικό σχέδιο να προσφέρει καθόλου περικοπές σε άτομα με υψηλά εισοδήματα, εγείροντας το ερώτημα για το πού θα γίνουν μειώσεις. Ωστόσο ο Μνούτσιν δήλωσε την Κυριακή ότι «αυτό δεν ήταν ποτέ υπόσχεση και δεν ήταν ποτέ δέσμευση. Πρόσθεσε, πάντως, ότι το σχέδιο που θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα θα «ξεφορτωθεί πολλές μειώσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.